KOSGEB Kadın Girişimci Desteği Kredisi Özellikleri
Yeni bir iş kurma hayali kuran kadın girişimcilerin yanına koşan KOSGEB, sunduğu kredi imkânı ile beraber kadın girişimcilerin hayallerini gerçekleştirmede büyük yere sahip olmaktadır.

KOSGEB’in kadın girişimci desteği ile sağladığı kredi imkânlarından yararlanılabilmek için öncelikle Uygulamalı Girişimci Eğitimi alınması gerekilmektedir. KOSGEB eğitimlerine katılmak için T.C. vatandaşı ve 18 yaşını doldurmuş olmak şartı aranmaktadır. Kadın girişimciler bu eğitimleri iyi bir derecede bitirdikleri takdirde iş açabilme yeterliliklerini kursa katılım sertifikasını alıp kanıtlayarak KOSGEB’in sunduğu kredi imkânlarından kolay bir şekilde yararlanabilmektedir.
KOSGEB Kadın Girişimci Desteğinin Sağladığı Avantajlar
KOSGEB kadın girişimcilere kredi verirken birçok konuda fırsatlar sağlamaktadır. Özellikle ev hanımlarının hayallerini süsleyen bir iş yeri açabilmeleri ve kendi işlerinin patronu olabilmeleri için 50 Bin TL değerinde devlet destekli kredi alabilme imkânını sunmaktadır. Bunun yanında uzun vade ve düşük faiz imkânıyla beraber kadın girişimciler KOSGEB’in sunmuş olduğu kredi fırsatını elde ederek iş yer açmak için ihtiyaçları olan nakit paraya sahip olabilmektedir. Kadın girişimcilerin krediden yararlanabilmeleri için muhakkak Uygulamalı Girişimci Eğitimi’ne katılarak başarılı bir şekilde eğitimleri bitirip sertifikalara sahip olmaları gerekmektedir.
KOSGEB Kadın Girişimci Desteği Başvuru Süreci
Kadın girişimcilerin KOSGEB kadın girişimci desteğine başvuruda bulunabilmeleri için öncelikle Uygulamalı Girişimci Eğitimi’ne katılmaları gerekmektedir. Bu eğitimle 18 yaşını doldurmuş ve T.C. vatandaşı olan her kadın girişimci ücretsiz bir şekilde katılabilme imkânına sahiptir. Bu eğitimlerin ders saati toplam 32 saat olarak belirlenmektedir. Kadın girişimcilerin Uygulamalı Girişimci Eğitimi’ne katılabilmeleri için KOSGEB ya da İş-Kur kurumlarına giderek başvuruda bulunmaları gerekmektedir. Başvuru esnasında kadın girişimciler küçük bir sınava tabii tutulmaktadır. Bu sınavı başarıyla geçen kadın girişimciler Uygulamalı Girişimci Eğitimi’ne katılabilmektedir. Eğitimi başarıyla tamamlayan girişimciler daha sonra KOSGEB kadın girişimci desteğinden yararlanabilmek için aşağıda verilen adımları sırasıyla uygulamaları gerekmektedir:
- KOSGEB veri tabanına kayıt olmak,
- KOBİ beyannamesi formu doldurmak,
- KOBİ bilgi dokümanı doldurmak,
- İş planının projesin hazırlamak,
- Faturalan tanzim etmek,
- İş yeri belgelerini hazırlamak gerekmektedir.
KOSGEB Kadın Girişimci Desteğine Başvuru İçin İstenen Belgeler
KOSGEB kadın girişimci desteğinden yararlanmak için başvuru esnasında istenilen belgeler aşağıda yer almaktadır:
- Uygulamalı Girişimci Eğitim katılım formu,
- Sistemden doldurulması gereken KOSGEB taahhütnamesi,
- Başvurulacak sektöre göre hazırlanılması gereken iş planı gerekmektedir.
Kadın Girişimcilere Destek Olabilmek İçin Kredi Veren Bankalar
Bankaların çoğu kadın girişimcilerin yeni bir iş yeri açma hayallerini gerçekleştirmede uzun vadede ve düşük faizli kredi imkânlarıyla beraber destek olmaktadır. Aşağıda kadın girişimcilere destek olabilmek için kredi veren bankaların listesi verilmektedir:
- QNB Finansbank
- TEB Ev Hanımı Desteği
- Türkiye İş Bankası
- Halkbank Kadın Girişimci Destekleri
- Garanti Bankası
- Akbank
- Vakıflar Bankası EBRD Desteği
- Ziraat Bankası
- HSBC
- ING Bank
- Odeabank
Kadın Girişimcilere Destek Olan Kurum ve Kuruluşlar
KOSGEB kadın girişimci desteği ve bankaların kadın girişimcilere sunduğu imkânlar dışında birçok kurum ve kuruluşlar da kadın girişimcilerin bir iş yeri açma ve kendi işlerinin patronu olabilme hayallerini uygulamaya geçirebilmeleri için kredi imkânıyla beraber destek olabilmektedir. Aşağıda kadın girişimcilere destek olan kurum ve kuruluşların listesi sırasıyla verilmektedir:
- KOSGEB,
- TKDK Hayvancılık Destekleri,
- Kalkınma Vakıfları,
- Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı,
- Mikro Kredi Veren Kuruluşlar,
- Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’na Bağlı Birimler.